tisdag 4 maj 2010

Inga besked om Afghanistan

Lars Ohly säger idag att man inte kunnat komma överens om Sveriges insats i Afghanistan. Inte förvånande men oroväckande. Att lämna en så viktig fråga obesvarad är mycket olyckligt, varken väljare eller berörd personal vet alltså vad som väntar om oppositionen vinner valet i höst.
Det ger tilltron till regeringsdugligheten ännu en törn, det finns exempel på nära håll i Europa där regeringar fallit just på Afghanistanfrågan.

1 kommentar:

  1. Hur viktig är egentligen frågan om Sveriges insats i Afghanistan för svenska folket? Förmodligen lika viktig som Försvaret, d.v.s på gränsen till betydelselöst vad gäller som grund för att locka väljare.

    I år blir det extra svårt att hitta något alternativskiljande, nu när de båda sidorna försöker ta över varandras åsikter och språkbruk. I likhet med två tvillingstjärnor som faller in i varandra, cirklar de runt i en evig dans. Själv hittar jag bara nivån på finansieringen av FM som skiljer, medan båda sidor verkar överens om att försvaret är för stort och välövat och behöver krympas. Grader i helvetet således. Att göra en adekvat omvärldsbedömning är också ett tecken på regeringsduglighet. Med den definitionen saknas regeringsduglighet i riket. Alla partierna verkar ju överens om att hotet från miljön är det största hotet. Lysande analysförmåga.

    Lite snoppna bör dock de röd-grönas stödtrupper, de s.k kulturarbetarna, ha blivit när kulturen saknades i skuggbudgeten. Kanske får Mikael Wiehe ge ut en ny skiva, där det är vänstern som skall hängas istället. ;-)

    Själv tror jag att det politiska livet skulle må bra av om det uppstår ett konservativt parti som är berett att stå för sin konservatism, nu när alla partierna bestämt sig för att tränga ihop sig på vänsterkanten. Oaktat politiska preferenser, så saknas ett viktigt inslag i det politiska livet och i debatten.

    SvaraRadera