tisdag 28 februari 2012

Heldag i Karlstad

Igår var vi i Karlstad med hela utskottet, faktiskt första gången som vi som utskott gör ett besök ute i landet den här mandatperioden. Först på programmet stod MSB, vi fick en bra genomgång av myndighetens breda verksamhet med nedslag i nätsäkerhet och internationella uppgifter.

Lunchen åt vi hos landshövdingen Eva Eriksson som berättade om utmaningar för Värmland och hur man jobbar med internationella frågor, det handlar om företagsetableringar, EU-projekt och hur få bort gränshinder mellan Sverige och Norge. Enligt landshövdingen jobbar fler än 65 000 svenskar i Norge, det motsvarar en medelstor stad.

Vi hann också med en genomgång på SADEV som arbetar med utvärdering av svenskt bistånd. Idag publicerar man sin senaste rapport om demokrati- och MR-bistånd.

Dagen avslutade vi på Karlstad Universitet, där vi arrangerade en paneldiskussion tillsammans med Utrikespolitiska föreningen. Temat var "Demokrati och mänskliga rättigheter i svensk utrikespolitik"
Ett fyrtiotal studenter var där och ställde bra och svåra frågor.

Vi moderater stannade sedan kvar i Karlstad för att träffa lokala moderater och presentera vår nya utrikespolitiska plattform, starkt engagemang och många frågor även där.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar