fredag 23 mars 2012

Våldet i Syrien måste stoppas

Den syriska regimens brutala våld mot det egna folket är mycket upprörande. Vi behöver ett slut på våldsamheterna omedelbart. Jag har skrivit en artikel som varit publicerad i bland annat Piteå-Tidningen. I artikeln beskriver jag vad Sverige och EU gör och jag pekar även på vilka de viktigaste faktorerna för att hitta en lösning är.

FN:s säkerhetsråd tog ett viktigt steg i onsdags när de 15 länderna i rådet antog ett gemensamt uttalande om Syrien. Uttalandet är dock milt formulerat och det har inte samma tyngd som en resolution. Men, det är ändå en viktig signal till regimen i Damaskus om att världssamfundet inte accepterar läget i landet. Förhoppningsvis kan vi öka trycket ytterligare för att få ett slut på våldet och få till stånd demokratiska reformer i Syrien. 

3 kommentarer:

 1. Lika viktigt måste väl vara att trycka på hos USA, och få CIA att upphöra med sin subversiva verksamhet inne i Syrien, något som t.o.m. uppges innebära att man ger stöd till Al-Qaidagrupperingar?

  Det finns ett amerikanskt talesätt: It takes two to tango.

  SvaraRadera
 2. Sverige bör passa sig för att bli en nyttig idiot i dessa sammanhang...

  Obligatorisk läsning för sådana som vill veta mer än det färdigtuggade i media mm...

  http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=29234

  Annars är det stor risk att Sverige vill ställa upp med flyg som kommer att bekämpas och Sveriges rykte kommer att dras ner... Lär av Tyskland - att inte dras in i Libyen eftersom man vet om att ett positivt omdöme om landet kommer att bli mycket viktig när oljetillgångarna stryps... Att ses som en lakej för USAs strävan att kontrollera mellanöstern är inte en särskilt bra strategi i längden...

  SvaraRadera
 3. Ta en ordentlig funderare på om detta är sant, och vad det i så fall beror på, och vad som i så fall måste göras.
  http://petterssonsblogg.se/2015/02/08/fler-jihadister-fran-goteborg-an-fran-hela-usa/

  SvaraRadera