torsdag 19 november 2009

Riksdagsbeslut om Afghanistan idag

Igår kväll debatterade vi Sveriges deltagande i ISAF i kammaren. Det blev en ganska lång men också klargörande debatt. Det var tydligt att Vänsterpartiet står helt isolerade när de hävdar att den bästa lösningen på Afghanistans problem vore att Sverige drar tillbaka sina trupper. Alla andra partier i riksdagen är överens om att truppnärvaron är nödvändig.

Det var också tydligt att S jobbat hårt för att försöka komma överens med MP och för att kunna skjuta upp ett nytt ställningstagande till 2011, allt för att slippa frågan i valrörelsen. jag är glad över att det finns ett så brett stöd från riksdagen men orolig över att S och MP krav på en översyn kan sända signaler om att vårt engagemang inte är långsiktigt.

Det känns bra att vi idag fattat ett riksdagbeslut om ett fortsatt mandat för det svenska deltagandet. Du kan se debatten via riksdagens web-TV eller läsa protokollet på riksdagens hemsida. Ärendets formella namn är 2009/2010:UFöU1.

1 kommentar:

  1. Hej Karin

    Vad anser du om Allan Widmans interpellation 2005/06:363 daterad 20060424 ang Försvarets hyror?
    Är du medveten om att med det kostnadsöverskottet som FORTV årligen skickar in till Finansen hade FM bl.a. kunnat köpt helikoptrar årligen sedan 1994/95

    SvaraRadera